Tagasi ETBL-i avalehele

Demjanov, Dimitri

Dimitri Demjanov (14. I 1947 Leningrad), toitlustustegelane. Lõpetas 1964 Tallinna 37. Keskkooli, 1969 Tallinna Kaubandustehnikumi, 1985 Tallinna Polütehnilise Instituudi majandusteaduskonna tööstuse planeerimise erialal ja 1992 Helsingi Perho restoranikooli kokanduse erialal. Õppinud Münchenis hotelli ja restorani juhtimist ning Briti gastronoomi Anton Mosimanni Akadeemias ja Šveitsis Paul Bocuse Akadeemias, täiendanud end Michelini restoranides Strasbourgis, Stockholmis ja Londonis. Olnud 1965–78 baarimees, aastast 1979 restorani Gloria direktori asetäitja ja direktor, aastast 1993 AS-i Demjanov juhatuse esimees ning restoranide Gloria ja Egoist omanik. Saanud Prantsuse gastronoomiaühenduselt Chaîne des Rôtisseurs aunimetuse Maître de Table Restaurateur ning Norra Kuningriigilt Rüütliristi. Rotissööride Gildi ning Ülemaailmse Gurmaanide ja Degustaatorite Rüütelkonna liige; Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu (1992) ning Eesti Kulinaaria Instituudi asutajaliige (2000), Eesti Peakokkade Ühenduse liige (2000), Bocuse d'Or Eesti president (2008). Saanud MTÜ Gastronomy Awards Society of Estonia poolt väljaantava gastronoomiaauhinna Hõbelusikas – Parim peakokk (2006), Tallinna teenetemärk (2008). Avaldanud toidu- ja toitumisteemalisi kirjutisi.

Kirjandus

  • Sööme ära! Raamat Eesti köögist, söögist ja sööjatest (kaasautor Mari Kodres). Tallinn, 2011 (ka inglise keeles)

EE 14, 2000; muudetud 2011